Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Intermission #59 (Change edition)

Ένας λαός, μία ιδέα...6 σχόλια:

 1. Ναι, αλλά η αλλαγή ημών δε σημαίνει ότι θα συνοδευτεί από αλλαγή της πολιτικής...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί όχι; Ημείς δεν εκλέγουμε και στηρίζουμε τους πολιτικούς που θέλουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δηλαδή εμείς καθορίζουμε την πολιτική; Ποιους ψηφίζουμε; Αυτούς που απλά θέλει ένα κόμμα. Με τι πρόγραμμα; Με αυτό που απλά φέρνει ψήφους με στίγματα, σπέρματα αληθινής κατεύθυνσης. όχι, φίλε μου. Δεν επιλέγουμε εμείς. Εμείς έχουμε την ελπίδα, τη φαντασίωση ότι ψηφίζουμε/επιλέγουμε. Επιλέγουμε όμως μόνο μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη κάποιοι επιλέξει.

  Και αυτά μόνο για τις εκλογές. Γιατί αν μιλήσουμε για μετακλητότητα βουλευτών, κακών εννοούμενη ασυλία, στήριξη και προβολή από ΜΜΕ, τότε χάσαμε τη δημοκρατία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και τα κόμματα από ποιους στελεχώνονται;

  Θέλω να πω (για να μην κάνουμε και ανούσιους κύκλους), ότι μιλάμε για κοινωνικές οντότητες που διαμορφώνονται από την κοινωνία. Μικροσυμφέροντα που συσπειρώνονται προς μεγαλύτερους και πιο ενιαίους στόχους.

  Αν στο σύνολό τους τα μικροσυμφέροντα βάλλουν κατά του γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος, αυτό είναι ζήτημα δικό μας. Όχι δικό σου ή δικό μου, αλλά προφανώς ζήτημα της πλειοψηφίας των μικροσυμφερόντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δε θα έλεγα ότι διαμορφώνονται ακριβώς από την κοινωνία. Πόσες φορές λειτούργησαν οι ΤΟ του ΠΑΣΟΚ στη 2ετία; Πόσες φορές ακούστηκε η φωνή των μελών; Βλέπεις υπάρχει μια ενδιαφέρουσα τακτική σε όλα τα κόμματα (πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ -για διαφορετικούς λόγους). Όλοι μιλάνε ελεύθερα, αλλά κανείς δεν ακούγεται από την "πολυφωνία" ή την οχλαγωγία. Δυστυχώς, τα κόμματα σήμερα δεν ακούν τους πολίτες. Η κομματική δημοκρατία άλλαξε σε κομματική επιβολή. Ακόμα και τα κινηματικά κόμματα (παλαιό ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ) δεν καταδέχονται να ακούσουν τους πολίτες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ας μη κοροϊδευόμαστε.
  Εκλογές 2009 :
  ΠΑΣΟΚ 3.012.373
  Νέα Δημοκρατία 2.295.967

  Είναι τρελά τα ποσοστά για δυο κόμματα που εκλέγονταν με κατα συρροήν ψευδή. Επίσης στον Ελληνικό "λαο" δε δίνω τεκμήριο βλακείας. Απλά, βολευόντουσαν με αυτό το status Quo.

  Εκεί που διαφωνώ είναι η λευκή επιταγή που οφείλουμε νομικά να δώσουμε στα κόμματα ή μάλλον στους μεμονωμένους κομματάρχες, για αποφάσεις που δεσμεύουν τη χωρά για δεκάδες χρόνια.

  Δεν είναι ένα απλό θέμα. Τώρα φαίνεται πόσο εγκληματικό ήταν το οτι δεν είχαν γίνει εκλογές πολύ νωρίτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...