Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Intermission #62 (Διαχρονικός φασισμός edition)

Θα μαλλιάσει το πληκτρολόγιό μου, όση ρετσινιά και αν φάει... 

Στην σημερινή κοινωνική κρίση διακυβεύονται σημαντικότερα θέματα από απλά βρισίδια, γιαούρτια και φάσκελα. Το πάθος και η συνωμοσιολογία με τα οποία βαυκαλίζονται διαφόρων ειδών "αγανακτισμένοι", "σύντροφοι", "αντάρτες", "πατριώτες", "ντουβαρο-εμπρηστές", "εθνοτσολιάδες" και δεν ξέρω 'γω τι, εις βάρος της Δημοκρατίας (έστω της θεωρητικής), της ευνομίας, της κοινωνικής συνοχής, και του πολιτισμένου και ορθού λόγου, έχουν μεγαλύτερες και σοβαρότερες προεκτάσεις. 


Ουρλιάζει η ιστορία, κανείς δεν ακούει...8 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν δεν ήσουν ένας απλός γλύφτης του κράτους, θα μπορούσες να γίνεις ενα καλός αστυνομικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι περισσότεροι όπως βλέπεις δεν αφήνουν την λογική να λειτουργήσει αλλά αφήνουν το θυμικό να τους κατευθύνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνώ, φυσικά, με τούτο το σχόλιο. Ενδιαφέρον θα ήταν να ξέραμε τις συνωμοσιολογίες κλπ. Δηλαδή, μερικές φορές ορισμένες θέσεις που ακούμε δεν κρίνονται από όλους ως συνωμοσιολογίες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Δείμος

  Φυσικά. Όπως άλλωστε το ίδιο ισχύει και για τη συνωμοσιολογία των "πασιφιστών". Το βασικό που βγαίνει από αυτή τη δήλωση, του Goering είναι, για τον τρόπο που η ψυχολογία της μάζας μπορεί να κατευθυνθεί προς κάποια κατεύθυνση όταν εκδιώκονται οι ψύχραιμες και φιλειρηνικές φωνές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ποντος!
  Η ολη πατριδολατρια που τους επιασε ολους εσχατως (απο το σωσαμε τη χωρα μέχρι το πατριδομετρο) ειναι ανησυχητική!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πανω ακριβώς σε αυτο το πλαισιο,και τηρουμενων παντα των αναλογιών και του χρόνου, μεγαλυτερο παραδειγμα απο την ανοδο του Χιτλερ στην ταπεινωμένη απο τις συνθήκες της ήττας του Α παγκοσμίου πολέμου Γερμανία, δεν μπορεί να υπαρξει. Η βασική του επικοινωνιακή πολιτική δεν ήταν αλλη απο το να συνενώσει σε ένα ιδεολογικό περίβλημα όλες τις ανίστοιχες "ανταρτικες", "πατριωτικές", "ντουβαροεμπρηστικές" κλπ. κραυγές και έγινε ίσως ο πιο λαοπρόβλητος ηγέτης που ανέδειξε ευρωπαιό κρατος στην ιστορία. Η συνέχεια γνωστή..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...